Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/webtrader.dk/public_html/wp-content/plugins/gravityformsuserregistration/class-gf-user-registration.php on line 990
Kan jeg blive model, sanger eller skuespiller? (Til salg)
  • Keywords: » Agent » Bliv model » Bliv Sanger » Bliv Skuespiller » Drømmejob » Fremtid » Jobs » Manager » Model » Sanger » Skuespiller
  • Skrevet af:
  • Online siden 20. oktober 2019
  • Antal ord: 1164 (Pris pr. ord: 0.26,-)
  • Pris: 300,- (inkl. moms)

Kan jeg blive model, sanger eller skuespiller?

Der er mange som drømmer om et liv i Hollywood, men de fleste tænker at det bare er en drøm og intet andet. At leve sit liv i rampelyset, fyldt med kæmpe fester og glamour.

Vi ser ofte på de sociale medier hvordan vores favorit-kendisser slår det ene opslag, efter det andet op, med deres liv og alle de fester og lign. som. de deltager i, og de fleste af os kan ikke lade være med, at tænke “Oh bare det var mig”.

Det er så ofte der vi stopper. Mange af os får nemlig tanken, ” Ej det er jo bare en drøm, og jeg er iøvrigt, slet ikke dygtig eller pæn nok til, at gå den vej alligevel” Men hvad nu hvis…?

Jeg arbejder til daglig med nye uopdagede talenter, indenfor både model, sanger og skuespiller. Så herunder kan du få et par tips til, hvad du skal gøre og hvordan du kan starte, for at nå din ” Bare en drøm”.

Model/Skuespiller:

Det første du skal gøre er at finde en fotograf. (Dette gælder både for Model og skuespiller) Måske tænker du, “Hvad skal jeg bruge en fotograf til, hvis jeg vil være skuespiller?” Men ser du, skuespillere skal nemlig også bruge “Headshots”.

Der findes mange fotografer rundt omkring og det er derfor en god idé, at kigge efter flere forskellige. Der er flere facebook-grupper som man kan blive medlem af, og som har fotografer tilknyttet, og som søger modeller. Fotografer kan godt være dyre, og det er ikke altid, at ens budget har luft nok til, at skulle give mellem 1500 – 3000 kr. for en aftale.

Heldigvis findes der det som kaldes “TFP” Kort sagt betyder det, at fotografen ikke tager penge for arbejdet. Du skal altså ikke betale for billederne, men kun for transporten.

Fotografer som tilbyder TFP-billeder er ofte enten nye fotografer eller fotografer som lige har fået nyt udstyr og skal “afprøve” det. Fordelen ved TFP er udover at du ikke skal betale for det, at både du og fotografen mere eller mindre frit kan bruge billederne til promovering. dvs. at du kan bruge billederne til at gøre reklame for dig selv. slå dem op på facebook, instagram og ligende.

Det samme må fotografen. (Der står mere præcist hvilke vilkår der gør sig gældende i kontrakten) Det er en stor fordel at “Tagge” fotografen når du ligger dine billeder op. så husk derfor at spørge fotografen om du må dette. Det giver nemlig også han/hende mere reklame og du har derfor større chance for at vedkomme vil lave flere “Shoots” med dig en anden gang.

Kontrakter bliver i dag lavet elektronisk. dine billeder bliver også sendt elektronisk når de er redigeret efter aftale. (Husk at hvis du er under 18 år, så skal dine forældre/værge underskrive kontrakten, og vil derfor også automatisk skulle være tilstede under “shootet”)

Hvad er så målet med hele denne del med at få taget billeder?

Målet med det er at du får skabt et “Portfolio” som du kan tage med ud til andre fotografer og til Castings. (En slags reklame så folk kan se hvad du har lavet før og hvilke “looks” du kan bruges til) Igen dette gælder for både Modeller og Skuespillere.

Når du så har fået dit portfolio skal du til at øve dig i at kende din krop og dit ansigt, brug gerne et spejl, lav nogle grimasser og øv dig i forskellige udtryk.

Sanger:

Som sanger er stemmen dit vigtigste redskab. Der kan gøres så mange ting med makeup og ligende, så udsenet har ikke så meget at sige. Her er det stemmen der tæller.

For dem som ikke naturligt er født med stemmer som en engel, kræver det træning. Og lad os være ærlige her, det er de færreste som er født med englestemmer. Find en sanglærer online og book et møde.

De fleste undervisere ved godt at når du henvender dig for at få din første lektion så er du som regel mega nervøs og at du derfor måske er rigtig genert ved at skulle synge for dem. Så vær åben og ærlig omkring det og vid at der ikke forventes perfektion fra start. Du er der for at lære. Jo bedre jeres kommunikation er jo bedre kan din lærer hjælpe dig.

Din lærer vil også kunne hjælpe dig med kontakter fremadrettet, så følg deres anvisninger.

Når alt dette så er kommet på plads og du føler dig mere sikker, så skal du til at skrive tekster. Her er det en god ide at bruge egne erfaringer og følelser. Der findes folk der kan hjælpe dig med selve sammensætningen af en tekst. så skriv ned hvad du føler og tænker din tekst skal handle om og få så hjælp til at lave det til en sangtekst.

Så skal du i studie, og det er her du skal indspille din/dine tekster. Her vil din sanglærer som regel også hjælpe med at finde både studie og producent.

Jeg håber du har fået et godt indblik i hvad du skal gøre og hvordan. Et sidste råd fra mig:

Det er hårdt arbejde at blive/være Model, skuespiller eller sanger. så hvis du tror at du kommer sovende til det, så bliver du fælt skuffet.

/