• Keywords: » have » krydderurter » planter
  • Skrevet af:
  • Online siden 18. april 2014
  • Antal ord: 304 (Pris pr. ord: 0.16,-)
  • Pris: 50.01,- (inkl. moms)

Få glæde af dine krydderurter om vinteren.

Selvom det kun er august måned og vi nok alle føler at det er sommer med meget varme og ture til stranden, så må vi jo nok erkende at vi nærmer os høst og dermed efteråret. Så det er ved at være på høje tid at høste hjemme i sin egen have.

Krydderurterne er begyndt at forberede sig på efteråret og det er nu vi skal plukke dem og gøre dem klar til vinteren.

Du har mulighed for at tørre eller fryse dine krydderurter.

Fryser du dine friske urter, som for eksempel persille eller purløg, forbliver de fine i farve og smag, men de bliver bløde efter optøning og ser ikke helt så dejlige ud som friske urter, men de er glimrende hvis de skal tilsættes som smag i forskellige retter. Purløgen kan dog godt bruges som drys over en æggekage eller andet.

Jeg har selv prøvet at tørre urter som mynte, citronmelisse, citrontimian, hyldeblomst og appelsinsalvie. Men da jeg ikke har en tørremaskine, læste jeg at man kunne tørre dem i ovnen ved lav temperatur, og da min ovn er fra forrige århundrede, så kan den tørre ved ca. 35 – 40º. Men jeg må sige at resultatet ikke var tilfredsstillende. Urterne fik en svag grøn-brunlig farve og en svag smag af brændt. Da næste portion blev plukket og skulle tørres, lagde jeg dem på en bageplade og stillede dem i stuen hvor vi har en god varme på grund af solen. Efter 1 – 1½ uge, så var alle urterne helt tørre. De havde stadig en fin grøn farve og hele deres smag var bevaret.

Så hele vinteren kunne vi drikke mynte te og hyldeblomst te uden en brændt smag.

 

Kim Vinberg

http://dicm.dk