• Keywords: » kaffe » kaffemaskine
  • Skrevet af:
  • Online siden 24. januar 2014
  • Antal ord: 389 (Pris pr. ord: 0.39,-)
  • Pris: 150,- (inkl. moms)

Kaffebrygning – Den perfekte kop kaffe

Kaffe er ikke bare kaffe. Vi danskere sætter større pris på kvaliteten af den kaffe vi drikker.

Når det kommer til kaffebrygning er der flere faktorer der er vigtige.

  1. kvaliteten af kaffebønnerne
  2. temperaturen på vandet
  3. trækketiden

Mange tror fejlagtigt at der skal hældes kogende vand på kaffebønnerne. Det er ikke korrekt, men der i mod skal man lade vandet køle af et par minutter, så det når ned på en temperatur på ca. 95 grader.

Brygger man kaffe på en kaffemaskine, skal man altid bruge frisk koldt vand, for at få den bedste smag. Det er også vigtigt at holde din kaffemaskine pæn og ren, så der ikke sidder gamle kafferester, eller kalk på den. Skal man virkelig sætte prikken over i’et så kan man bruge kildevand, da det ikke indeholder kalk. Dette giver en bedre smag og fremhæver flere nuancer i smagen.

I en stempelkande er den optimale trækketid på 4 minutter.

kaffetyper

Filterkaffe – Det er den type som vi kender som en almindelig sort kaffe. På diverse cafeer det tætteste man kommer en Americano, som er 1/3 del ekspresso med 2/3 dele kogt vand.

Ekspresso kaffe – Denne type kaffe er meget brugt i specielt Italien. Det er i princippet en meget koncentreret kaffe, med en kraftig smag. Mange ekspresso drikkere søder deres kaffe, da den godt kan være lidt bitter i smagen.

Café Latte – Dette er en af de mere populære kaffetyper. Den laves efter samme princip som en Americano, bare med varm mælk i stedet for vand. Det vil sige 1/3 ekspresso og 2/3 dele varm skummet mælk.

Opbevaring af kaffe

Sørg for at dine kaffebønner får så lidt ilt så muligt. Hæld eventuelt bønnerne over i en beholder med tætsluttende låg. Det anbefales også at man bruger frisk ristede kaffebønner, da det er med til at give en bedre kop kaffe.

En kaffekværn kan købes til billige penge, og gør at du kan male de kaffebønner du skal bruge hver gang du brygger en kande kaffe. Køb hele bønner, og tjek datoen, så du får dem så friske så muligt. Når du selv maler bønnerne, er kunsten at finde den helt rigtige konsistens, men her handler det om at prøve sig frem, til man finder det resultat der passer bedst.