• Keywords:
  • Skrevet af:
  • Online siden 4. maj 2017
  • Antal ord: 362 (Pris pr. ord: 0.41,-)
  • Pris: 150,- (inkl. moms)

Konflikter, løft tæppet

Løft tæppet

Gyldendals røde ordborg beskriver ordet ”konflikt” med disse ord : ”Uoverensstemmelse, strid, splittelse, sammenstød og meningsforskel.”

”Med livets ebbe og flod, følger spændinger naturligt mellem mennesker.” – det fredelige manifest.

Spændingerne vil altid ligge inde i os mennesker. Spørgsmålet er hvornår de kommer op til overfladen og skaber en konflikt, og hvad og hvor meget der skal til, for at kalde dem frem. Hvis man virkelig skal reflektere over, hvordan konflikter opstår mellem mennesker, så tror jeg man vil komme frem til, at der kan være flere millioner grunde. Men jeg tror, at det der skaber de store konflikter her i verden, hvis vi tager et eksempel mellem to personer, er når ubehagelige ting eller de små irriterende tanker bliver holdt inde for længe. Jeg tror, at man skal passe på med at feje alt for mange ting ind under tæppet. Få tingene sagt når de er aktuelle, og ikke når man har gået og tænkt på det i så lang tid, at det inde i ens hoved, har udviklet sig til noget, større end det nogensinde var.

”Søg dialogen i stedet for at slå.” -det fredelige manifest.

En hver konflikt kan løses med en dialog, men efter min erfaring er det ikke altid det første der falder mig ind når jeg møder en konflikt. Udsagnet var nok ment til noget større, når man tænker på hvor mange alvorlige verdens konflikter der er blevet løst med vold, men når jeg skal relatere til dette udsagn tænker jeg på, at når jeg bliver vred, har jeg netop lyst til at slå, enten ned i min pude eller ind i væggen. Når jeg bliver ked af det, har jeg lyst til at sidde for mig selv og ignorere konflikten. Der går altid noget tid, før jeg føler mig i stand til at tage hånd om konflikten på den rigtige måde, nemlig med dialogen.

Når alt kommer til alt, konflikt eller ingen konflikt, om vi undviger skænderigerne eller ej, så skal vi huske og tage hensyn til hindanen ”Fordi vi er hindanden verden” – det fredelige manifest.